#5 {smile and say good morning}

Two important things happened today in my hotel where I am staying for the past 2 months: 1. The cleaning lady stopped me and told me she is feeling sad I will have to leave soon. 2. I entered the restaurant to have breakfast and two espresso coffee from two Continue Reading

Nënshtetësia Italiane & Përkthimi Zyrtar

MIRËSEVINI! Pyetjes  nëse “ka ardhur momenti që të paraqisni kërkesë për Nënshtetësi Italiane?”, besoj se i jeni përgjigjur me PO nëse keni klikuar lidhjen tonë për të lexuar më shumë Informacion. Për këtë arsye është shumë e rëndësishme për ne të theksojmë që TË GJITHË klientet që kanë përkthyer apo do të Continue Reading

Vula Apostile

Shqipëria është anëtare e Konventës së Hagës “Për heqjen e detyrimit të legalizimit të dokumenteve zyrtare të huaja” të 5 tetorit 1961, që do të thotë se dokumentet shqiptare që do të përdoren në vendet anëtare të së njëjtës Konventë, si dhe anasjelltas, nuk do të legalizohen nga përfaqësitë diplomatike Continue Reading

“Biznesi yt je ti” në Java e Historive të Suksesit – SHMP “Kolin Gjoka”

Me ftesën e SHMP “Kolin Gjoka” dhe të projektit Aftësi për Punë nga Swisscontact, në datat 25/26 tetor mu dha mundësia dhe kënaqësia të bashkëbisedoj me studentet e shkollës në Javen e Historive të Suksesit. Suksesi, relativ dhe shumë subjektiv, është nder dhe përgjegjësi të të njihen, ndaj me mirënjohjen më Continue Reading

perkthimezyrtare.com

Mirë se vini në faqen tonë të re. “GJEÇI Përkthime Zyrtare” prej vitit 2012 ka ofruar shërbimin e Përkthimeve Zyrtare të Gjuhës Italiane, te liçensuar nga Ministria e Drejtësisë dhe të njohur nga Ambasada Italiane. Viti 2018 nis me një shërbim të shtuar, pasi tanimë ofrojmë edhe përkthime të Gjuhës Continue Reading

“DHURATA”

Dhurata nga Spencer Johnson The Present Dhurata eshte momenti i tanishem. Te jesh ne momentin e tanishem do te thote te perqendrohesh ne ate qe ndodh pikerisht tani. Kjo do te thote te çmoni dhuratat qe merrni çdo dite. Edhe ne situaten me te rende, duke u perqendruar ne ate Continue Reading

#4 {failure}

When you fail important things in life, common known path to success may force you out. Failure, though, can be shaped into wisdom, allowing to investigate true talent and abilities within yourself or new ways to achieve with no predesignated path.

#2 {vision}

When you notice the name “Zaha Hadid” re-tweeting a post; you think about her possessing that special ability to communicate vision and talent to the whole team, in such a way that they can keep transmitting it, using her very own name, even after her death. What a gift might people like Continue Reading

#1 {circle}

End of 2016:  -> all toys the shop offered for my niece confine her inside the walls of the house. -> this year we have translated, more than ever, certificates of marriage of 18 years old women marrying husbands of a minimum of 10 years their senior. The most memorable, Continue Reading

10.10 Guide

Your path is within you. You never allow others to tell you who you are. You never underachieve or overachieve as a consequence of what other people do to you. You should never wake up in the morning thinking you deserve better than anyone. What you deserve is many great Continue Reading